Platform21

Thursday, September 29, 2005

Panamarenko houdt ermee op

De Antwerpse kunstenaar Panamarenko heeft aangekondigd dat hij een punt zet achter zijn artistieke loopbaan. Dat deed hij tijdens de vernissage van de tentoonstelling die aan hem is gewijd in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel. De kunstenaar, die 65 is, vindt dat hij genoeg kunstwerken heeft gemaakt en hij weet naar eigen zeggen niet meer waar hij ze moet opbergen.

Henri Van Herreweghe, beter gekend als Panamarenko, stelt tot en met 29 januari 90 grote werken tentoon, net zoals 130 tekeningen en talrijke documenten. Aan de grootschalige tentoonstelling is een voorbereiding van twee jaar voorafgegaan. "Zo moest er niet alleen op zoek gegaan worden naar voldoende plaats om de monumentale kunstwerken te plaatsen, maar er mochten ook geen vergissingen gemaakt worden als de werken ter plaatse werden gebracht," aldus curator Frederik Leen.

Hij voegde er aan toe dat men ook werken moest samen brengen die zich een beetje overal ter wereld bevinden. "Om een enorm werk van Panamarenko in elkaar te steken, moet je ook over de nodige documenten beschikken, zodat je de werken bijvoorbeeld niet achterstevoren monteert," aldus nog Leen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home