Platform21

Friday, September 30, 2005

Vrachtschip als kunstplatform


Bij Artists in Residence Antwerpen (AIR) werkt de Franse kunstenares Christelle Fillod aan een boek over een kunstproject aan boord van een vrachtschip. Haar verblijf in Antwerpen geeft haar daarbij de gelegenheid tot reflecties over het materiaal dat ze tijdens haar verblijf aan boord heeft verzameld. Het boek wordt voorgesteld op 17 november.

Air Antwerpen geeft buitenlandse kunstenaars de kans om gedurende een tijd in België te wonen en te werken, waarbij de locatie als basis kan dienen voor het uitwerken van ideeën en projecten. Dat is zeker van toepassing op de 31-jarige Franse kunstenares Christelle Fillod. Air Antwerpen is immers gevestigd in de Sasmeesterwoning aan Royerssluis in de Antwerpse haven.

Haar verblijf in Antwerpen geeft de kunstenares meteen de kans om verder te bouwen op een kunstproject met video en foto-materiaal dat verzameld werd tijdens een trip met een vrachtboot. Geholpen door de nabijheid van de Antwerpse haven, werkte Christelle Fillod de voorbije weken aan de realisatie van een fotoboek over haar verblijf aan boord. Dat boek wordt bij Air Antwerpen voorgesteld op 17 november.

Christelle Fillod is een visueel kunstenaar en performer. Ze studeerde aan de Beaux Arts National de Lyon en werkte later in de Verenigde Staten en verschillende Europese landen. Haar werk bestaat uit installaties, foto's, video en performances. Ze werkte onder meer samen met kunstenaars als Gary Hill, Florence Menini, Vanessa Briggs, Christine De Smedt en Meg Stuart.

Verdere informatie over het project kan verkregen worden op www.airantwerpen.be of tel. 03/475.17.57, fax 03/485.51.88.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home