Platform21

Thursday, December 01, 2005

Expo met tekeningen Rembrandt

Het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen exposeert vanaf 9 december tekeningen van Rembrandt en zijn navolgers en leerlingen. Boijmans bezit de op een na grootste collectie tekeningen van de 17e-eeuwse schilder in Nederland. Het is voor het eerst sinds 1988 dat de collectie als geheel is te zien, aldus het museum woensdag.

De tentoonstelling Rembrandt in Rotterdam heeft plaats in het kader van het herdenkingsjaar Rembrandt 400. Volgend jaar is het vierhonderd jaar geleden dat Neêrlands beroemdste schilder in Leiden werd geboren. Tal van evenementen en tentoonstellingen staan op stapel. Koningin Beatrix is aanwezig bij de opening van het herdenkingsjaar op 14
december in Leiden.

Rembrandt van Rijn is slechts enkele malen in Rotterdam geweest, zoals in 1634 toen hij de portretten schilderde van brouwer Dirck Janszoon Pesser en zijn vrouw Haesje Jacobs. Boijmans bezit drie schilderijen van de meester en meer dan dertig tekeningen. Bovendien heeft het museum veel tekeningen van navolgers en leerlingen van Rembrandt. In totaal gaat het om honderd werken.

De tentoonstelling loopt tot en met 5 maart.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home