Platform21

Friday, October 07, 2005

Tachtig miljoen voor Gauguin en Van Gogh

De Amerikaanse miljonair en kunstverzamelaar Steven A. Cohen heeft ongeveer 82 miljoen euro opgehoest voor twee schilderijen, een van Paul Gauguin en een van Vincent van Gogh. Dat heeft de New York Times vrijdag gemeld. Een officiële bevestiging van de transactie is er evenwel nog niet.

Het gaat om Gauguins werk 'Baders' uit 1902 en van Goghs 'Boerin met strohoed' uit 1890. De vorige bezitter was Stephen A. Wynn, eigenaar van het Bellagio, één van de bekende casino's van Las Vegas. Cohen heeft volgens de NYT de voorbije jaren ongeveer 400 miljoen dollar uitgegeven aan kunstwerken.

Hij betaalde onder meer 52 miljoen dollar voor een dripping-werk van Jackson Pollock, 25 miljoen dollar voor het werk 'Superman' van Andy Warhol en 16,5 miljoen dollar voor een vroeg schilderij van Francis Bacon. Een kunstwerk van hedendaags kunstenaar Damien Hirst -'The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living' (een echte tijgerhaai in een met formol gevuld bassin)- kostte hem 8 miljoen dollar.

1 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home