Platform21

Monday, December 05, 2005

Weer recordjaar voor Sportpaleis

Wanneer Clouseau op 28 december zijn conertreeks afsluit, zal het Antwerpse Sportpaleis weer een recordjaar achter de rug hebben. Zowel op het gebied van toeschouwers als evenementen werd er in 2005 een stijging genoteerd tegenover het jaar voordien.De show ‘Clouseau in ‘t lang’ zorgt ervoor dat het Antwerpse Sportpaleis tot op het einde van het jaar volle zalen trekt. “We zullen dit jaar meer dan 1,3 miljoen toeschouwers hebben mogen verwelkomen,” stipt woordvoerder Fred Int Panis aan. “We zitten dan ook nagenoeg aan het maximum van onze capaciteit, rekening houdend met het feit dat sommige muziekconcerten vrij laat aan het programma worden toegevoegd.”

Het succes heeft volgens Int Panis uiteraard veel te maken aan de programmering, maar hij voegt er aan toe dat die alleen kon uitgebouwd worden door de technologische investeringen die de voorbije jaren onophoudelijk werden gedaan. “Sinds het nieuwe management op het einde van het vorige decennium de touwtjes in handen heeft genomen, is er in het Sportpaleis veel gebeurd,” benadrukt hij. “Technologisch behoren we tot de absolute top van Europa.”

Dat wordt ook duidelijk tijdens de show van Clouseau, zowat de grootste die ooit in het Sportpaleis heeft gestaan, met technologische hoogstandjes als vijf mobiele, computergestuurde podia en 2.400 led-videotegels die zowel licht als beeld naar boven sturen. Fred Int Panis stelt dat er voortdurend aan de infrastructuur wordt gewerkt. “De voorbije zomer werd de nog versterkt om meer apparatuur te kunnen dragen en ook de vloer van het middenplein werd aangepakt om onder meer de bekabeling veilig te kunnen wegwerken,” stelt hij.

In het najaar werd ook het nieuwe Hospitality Centrum in gebruik genomen. Dat vervangt de oude VIP-tenten en moet in de toekomst aansluiten op de nieuwe topsporthal, die van de hele Sportpaleis-site een complementair en geïntegreerd geheel moet maken. Dat Hospitality Centrum wordt de volgende maanden nog verder afgewerkt. “En daarnaast is er uiteraard de nieuwe parking,” voegt de Sportpaleis-woordvoerder daar aan toe.

En Clouseau? Die komen volgend jaar alvast terug voor een nieuwe concertreeks. Nieuw zijn echter ‘Natalia Meets The Pointer Sisters en een nieuwe paardenshow, naast de activiteiten waarvoor het Sportpaleis synoniem is geworden.

Fotoreportage Clouseau in het Sportpaleis: http://fotorep21.blogspot.com

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home