Platform21

Friday, February 16, 2007

Mano Mundo opent Vlaams festivalseizoen

Het Vlaams festivalseizoen wordt dit jaar op 12 en 13 mei op gang geblazen door Mano Mundo. De organisatoren kondigen daarbij aan dat het festival, ondanks de vele moeilijkheden dit tal van collega's ondervinden, ook dit jaar gratis zal blijven. Tijdens het festival, dat samenwerkt met de campagne 'Allemaal Anders Allemaal Gelijk' en PuPutumayo World Music, krijgt het publiek muziek voorgeschoteld van Le Rezo en Rêve Du Raï.

"Mano Mundo slaagt erin stand te houden tussen de grote concurrentie," stellen de organisatoren. "Een gratis festival is in deze tijd weliswaar eerder uitzondering dan regel en is gezien de grote kosten, niet eenvoudig rond te krijgen. Maar toch kiest de organisatie ervoor om ondanks die problemen, de gratis toegang op het festival te behouden."

Het muziekfestival neemt ook deel aan de campagne 'Allemaal Anders Allemaal Gelijk'. Deze campagne, met de bekende mascottes Mie & Mo Bizar, werd ontwikkeld door een tal van Vlaamse jeugdwerkorganisaties. De campagne is het Vlaamse luik van de Europese jongerencampagne 'All Different All Equal'. Tijdens Mano Mundo wordt in het kader van de campagne voor de eerste keer in België de Bizarre Bibliotheek georganiseerd

In het Wereld-Doe-Dorp van Mano Mundo kunnen de bezoekers in het kader van deze Bizarre Bibliotheek een boek kiezen en kennismaken met mensen die een andere achtergrond, cultuur, levenswijze of godsdienst hebben. Deze methode werd ontwikkeld door de Raad van Europa om te werken aan de vooroordelen die er over bepaalde mensen heersen.

Mano Mundo zet dit jaar de groepen Le Rezo en Rêve Du Raï op het programma. Le Rezo bijt de spits af op zaterdag. "Deze Brusselse rappers battlen niet alleen in de beste traditie van MC Solaar, maar willen hun uitgesproken menig overbrengen via hun rhymes," aldus de organisatoren. "Hun teksten doen dan ook bij het publiek meer dan alleen gesprekstof opwaaien."

Rêve Du Raï brengt met een mix van Afrikaanse en Westerse instrumenten, naast populaire raï-stijlen ook Marokkaanse chaâbi, Berberse rifia en Egyptische charki. "Deze sfeervolle en uiterst dansbare muziek baant zich zonder problemen een weg naar het hart van mensen van alle culturen," wordt er nog opgemerkt.

Mano Mundo werkt ook dit jaar samen met Putumayo World Music, een organisatie die mensen wil doen kennismaken met muziek van alle wereldculturen. Een belangrijk doel van Putumayo is het traditionele koppelen aan het hedendaagse. Putumayo heeft kantoren in twaalf landen en hun cd's worden in wel 110 landen verkocht. Putumayo zal op Mano Mundo vertegenwoordigd zijn met Putumayo Kids en het Putumayo Café als centraal punt in het Wereld-Doe-Dorp.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home