Platform21

Saturday, March 24, 2007

Amsterdam bekijkt afgewezen films

Films en tv-producties die zijn afgewezen door omroepen, filmacademies of festivals worden volgende maand getoond in Amsterdam. Van 19 tot 22 april heeft daar immers in het Betty Asfalt Complex het eerste Festival van de Afgewezen Film, een initiatief van programmamaker en cameraman Frans Bromet, plaats


Frans Bromet stelt dat ervaring hem geleverd heeft dat het vaak heel moeilijk is om werk vertoond te krijgen. De Afgewezen Film wil voor de makers van deze producties opkomen. Tijdens het festival worden er op donderdag, vrijdag en zaterdag in totaal 25 films vertoond. Een woordvoerder van de organisatoren stelde dat er geen enkele inzending voor het festival werd afgewezen.


Het festival wordt geopend door de film 'Een Nieuw Gezicht' van organisator Frans Bromet. Na afloop van de vertoningen is er de gelegenheid om na te praten. Op zondag is er een debat voorzien over de afgewezen film, onder meer met Hans Maarten van den Brink, directeur van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home