Platform21

Sunday, March 18, 2007

Palestina denkt aan Eurovisie Songfestival

De Palestijnen onderzoeken de mogelijkheid van deelname aan het Eurovisie Songfestival. Dat zegt Rolf Holmboe, een Deense diplomaat op de Westelijke Jordaanoever, De Denen ondersteunen de Palestijnen bij hun streven naar deelname aan het liedjesfestival. Een eventuele deelname is voorzien voor de editie van volgend jaar.


Twee culturele evenementenbureaus, het Deense Superflex en het Palestijnse Sabreen, hebben afgesproken te gaan lobbyen bij lidstaten van de Europese Unie. De twee bureaus ondersteunen ook de Palestijnse omroep bij technische voorbereidingen. Het songfestival wordt uitgezonden in de Palestijnse gebieden en is daar erg populair.


Israël doet al jaren mee aan het Eurovisie Songfestival. Volgens diplomaat Holmboe kan Palestijnse deelname aan het songfestival helpen een positief symbool van Palestijnse eenheid te scheppen, en het idee van samenwerking met Israël versterken. De Deense vertegenwoordiging op de Westelijke Jordaanoever betaalt honderdveertigduizend dollar aan het project.


Indien de Europese Unie het Palestijnse idee genegen is, willen de twee evenementenbureaus een Palestijns songfestival organiseren. De winnaar daarvan zou dan volgend jaar kunnen deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Volgens Bassem Abu Sumayah, een topmanager van de Palestijnse televisie, zou het initiatief Palestina zowel politiek als cultureel gezien op de kaart kunnen zetten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home