Platform21

Saturday, March 24, 2007

Hermitage opent afdeling in Ferrara

Het Russische staatsmuseum Hermitage in Sint-Petersburg opent een afdeling in Italiƫ. Het Russische museum zal een deel van zijn collectie vanaf deze herfst tonen in het veertiende eeuwse Castello Estense in Ferrara. Het is het vijfde buitenlandse filiaal van de Hermitage. Het museum opende eerder al vestigingen in Londen (2000), Las Vegas (2001), Amsterdam (2004) en Kazan (2005).


Het Hermitage, dat in 1764 werd gesticht door tsarina Catharina de Grote, heeft een collectie van drie miljoen objecten. Dat is de tweede grootste verzameling van de hele wereld. Alleen de collectie van het Louvre in Parijs is nog meer uitgebreid. Maar in zijn hoofdgebouw in Sint-Petersburg kan het Hermitage amper vijf procent tonen van al die objecten.


Daarnaast zoekt het Hermitage assistentie bij de catalogisering van zijn gigantische verzameling. Gaetano Sateriale, de burgemeester van Ferrara, benadrukt dat de samenwerking geen zakelijke overeenkomst is, maar wel een artistieke en wetenschappelijke band, gebaseerd op de expertise en reputatie van de universiteit van Ferrara. Het Louvre sloot onlangs omstreden contracten met musea in Abu Dhabi en Atlanta.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home