Platform21

Thursday, August 09, 2007

Bilzenjuweel in Antwerps Oud Badhuis

Op maandag 20 augustus start in het Oude Badhuis op het Stuivenbergplein in Antwerpen het theaterfestival Bilzenjuweel 2007. Dat is voorbehouden voor amateurgezelschappen. Deelnemers zijn Plansjee, 't Bolleke, Multatuli, Frappant, Diontheater en SAS Gent. De prijsuitreiking is voorzien op zaterdag 25 augustus. In de gangen van het Oude Badhuis loopt ook een tentoonstelling met grafisch werk van Bram Van Looveren en Levi Pauwels.


“Antwerpen heeft het Stadsjuweel helaas ter ziele laten gaan,” aldus gewezen VRT-omroeper Bruno Schevernels, voorzitter van het Bilzenjuweel. “We kunnen echter hopen dat het Bilzenjuweel opnieuw aansluiting vindt bij deze even volkse, hartelijke en waardevolle traditie die mensen samen iets moois laat maken en dichter bij elkaar brengt.” Het Bilzenjuweel is een initiatief van de bewonersgroep De Bilzen, die Antwerpen-Noord op een positieve manier naar voor wil brengen.


De jury bestaat uit Alex Van Haecke, Roger De Paepe, Ben Van Hoof, Fred Van Kuyk, Sven De Ridder en Marilou Mermans. Kaartjes kosten slechts 3 euro per voorstelling, gratis consumptie inbegrepen. Er is ook een kindervoorstelling door Theater FroeFroe op 22 augustus. Er zijn voorstellingen gepland om 14 uur en 15 uur. Het publiek betaalt 1 euro, een versnapering inbegrepen. De normale voorstellingen starten om 20 uur.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home