Platform21

Thursday, August 09, 2007

Matt Damon meest renderende acteur

Filmacteur Matt Damon heeft met zijn laatste filmprojecten het meeste geld opgeleverd voor de grote filmstudio's gebracht. Damon bracht dit jaar twee keer zoveel op als Tom Cruise en Tom Hanks. Volgens het magazine Forbes levert Damon voor elke dollar die hij verdient aan de filmstudio’s 29 dollar winst op. De eerste twee Bourne-films, met Damon in de hoofdrol, brachten 850 miljoen dollar op. De hoogst geplaatste actrice is Jennifer Aniston. Zij staat op een vijfde plaats.


Matt Damon gaat in de rangschikking van Forbes Bratt Pitt, Vince Vaugh en Johnny Depp vooral. Verderop volgens Tom Hanks, Tom Cruise en Will Smith. Oscarwinnaar Oscarwinnaar Russel Crowe bevindt zich onderaan de lijst van 21 acteurs. Dat is volgens het magazine wat grotendeels te wijten is aan het magere succes met zijn recente filmprojecten, waaronder ‘A Good Year’. Ook de humoristische acteurs Adam Sandler, Will Ferrell en Jim Carrey doen het bijzonder matig.


Jennifer Aniston leverde de filmstudio’s 17 dollar op voor elke dollar die zij uitgekeerd krijgt. In de top tien van Forbes zijn ook Angelina Jolie en Renee Zellweger terug te vinden. Zopas is ‘The Bourne Ultimatum’, de derde film uit de trilogie naar de boeken van Robert Ludlum, in de bioskoopzalen uitgebracht. Tijdens het openingsweekend haalde de film 70,2 miljoen dollar op. Dat is het hoogste bedrag dat een film tijdens een maand augustus heeft gerealiseerd.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home