Platform21

Sunday, June 24, 2007

Beaufort-kunstwerk Jean Bilquin gered

Vlaamse Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) heeft het kunstwerk ‘Zoals de man die boot zag, in de lucht’ van de Gentse kunstenaar Jean Bilquin verworven. Het kunstwerk vormde een onderdeel van de Kunsttriënnale Beaufort van vorig jaar en stond ter hoogte van de vloedlijn in Zeebrugge. Oorspronkelijk zou het kunstwerk weer vernietigd worden. Het Beaufort-park omvat nu zeven overgebleven werken.


Het werk van Jean Bilquin stond op grond van het Vlaams Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust. Het kunstwerk stelt een boot voor met menselijke silhouetten, gedragen door een reusachtige betonnen schraag en vormde op die manier als het ware een monumentale toegangspoort tot de Noordzee, gadegeslagen door een mysterieuze figuur. Door de toewijzing aan het MDK wordt het werk van de vernietiging gered.


Met deze schenking krijgt het Beaufort-beeldenpark aan de kust geleidelijk aan vaste vorm. Het omvat nu vijf werken uit 2003 en twee uit 2006 die al dan niet op hun oorspronkelijke plaats zijn blijven staan. Het gaat om 'Christophorus ' van Gerard Lentink in De Panne, 'Acqua Scivolo’ van Anne en Patrick Poirrier in Oostduinkerke, 'Searching for Utopia’van Jan Fabre in Nieuwpoort, 'Caterpillar 5Bis' van Wim Delvoye Middelkerke, 'Ik, James Ensor' van Daniel Spoerri in Oostende, 'Baby's' van David Cerny in Blankenberge en 'Zoals de man die boot zag, in de lucht' van Jean Bilguin in Zeebrugge.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home