Platform21

Sunday, June 24, 2007

Geen laureaat voor Belgische Schilderkunst

De grote Prijs Jonge Belgische Schilderkunst wordt dit jaar niet toegekend. Er waren zeven nominaties, maar de jury besliste unaniem dat niemand de prijs heeft verdiend. Daarbij werd opgemerkt dat men de lat hoog wil blijven leggen en dat er dit jaar niemand bovenuit stak. Er werden wel drie kleinere prijzen toegekend aan Mira Sanders, Pieter Vermeersch en Cédric Noël.


Paul Dujardin, directeur van Bozar, had het over een moedige jurybeslissing. Volgens hem is de prijs veel meer dan alleen maar een geldsom van 25.000 euro. Dujardin benadrukte dat de kunstenaars er niet zomaar mogen vanuit gaan langs de kassa te zullen passeren. De geldprijs wordt nu in een fonds gestopt. Voor Sanders, Vermeersch en Noël was er een prijs van 12.500 euro.


Bij de jury werden ruim 250 dossiers ingediend voor de Prijs Jonge Belgische Schilderkunst. Daaruit werden Sarah Vanagt, Virginie Bailly, Gabriel Lester, Mira Sanders, Pieter Vermeersch, Cédric Noël en Koenraad Dedobbeleer. Het zijn allemaal namen die in de Belgische kunstwereld al lang bekend zijn. Verrassingen werden dus niet verwacht, maar toch werd Dedobbeleer als voornaamste kandidaat naar voor geschoven.


De tentoonstelling rond de ‘Prijs Jonge Belgische Schilderkunst’ kan nog tot 9 september bezocht worden in het Paleis voor Schone Kunsten aan de Ravensteinstraat 23 in Brussel. Meer informatie kan bekomen worden op de website www.bozar.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home