Platform21

Saturday, June 09, 2007

Zomer van Antwerpen staat voor dertiende editie

De Zomer van Antwerpen moet het dit jaar stellen zonder het Franse theatergezelschap Royal De Luxe, dat vorig jaar ophef maakte met zijn optocht van de sultan, de olifant en het prinsesje door de Antwerpse straten. Toch hopen de organisatoren dit jaar vele bezoekers te kunnen lokken, vooral door een grotere verankering met de Antwerpse districten. In totaal zijn er 16 evenementen voorzien op 26 verschillende locaties.


Vorig jaar kreeg de Zomer van Antwerpen bijna 800.000 bezoekers, onder meer dankzij Royal De Luxe. Toch hoopt men dit jaar op grote belangstelling. Het programma is volgens de organisatoren even gevarieerd als de voorgaande edities, met onder meer muziek uit de vier windstreken, thematische openluchtfilms en zonsondergangen aan de Scheldekaaien. Ook een bezoek aan de gratis Zomerbar en strand aan de Rijnkaai staan dit jaar op het programma.


Wie toch nog eens wil proeven van de olifant van Royal De Luxe, kan vanaf 16 juni op het Sint-Jansplein een fototentoonstelling over de tocht van het Franse theatergezelschap door Antwerpen bewonderen. Daarnaast zijn er voor de toneelliefhebbers voorstellingen voorzien op opmerkelijke locaties, zoals het Vlinderpaleis, het Centraal Station en het winkelcentrum Den Tir op Het Kiel.


De ‘Zomer van Antwerpen ‘is een organisatie van de vereniging Antwerpen Open, de stad Antwerpen en het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Het initiatief groeide uit het zomerprogramma van ‘Antwerpen 93, culturele hoofdstad van Europa’. De ticketverkoop voor betalende evenementen start op 16 juli aan de balie van Antwerpen Open Ticketing (AOT)in de KBC-toren.


Het volledige programma van de Zomer van Antwerpen kan geraadpleegd worden op de website www.zva.be. (DW)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home