Platform21

Sunday, May 13, 2007

Connecticut toont hotelkunst

Op vrijdag 20 juli gaat in de Amerikaanse staat Connecticut het project 50.000beds van start. Initiatiefnemer Chris Doyle heeft daarbij aan 45 videokunstenaars gevraagd om opnames te maken in evenveel hotelkamers in de staat Connecticut. Het project vormt de eerste samenwerking tussen het Contemporary Art Museum in Ridgefield, het Artspace in New Haven en het Real Art Ways in Hartford, de drie belangrijkste centra voor hedendaagse kunst in Connecticut.




Chris Doyle vroeg aan 45 kunstenaars om korte video’s op te nemen in hotelkamers over de hele staat Connecticut. Centraal staat daarbij de hotelkamer als een site die vol staat met narratief potentieel. De video’s brengen zowel fictie als documentair materiaal of spelen in op de relatie tussen de hotelgasten en het personeel. De opnames gebeuren zowel bij grote hotelketens, familiehotels, motels en bed & breakfast.


De tentoonstelling loopt tegelijkertijd in het Art Museum, het Artspace en het Real Art Ways. De eerste opening heeft plaats op vrijdag 20 juli in het Artspace in New Haven. De twee dagen daarop volgen ook de openingen op de andere twee locaties. Speciaal voor de tentoonstelling werden nieuwe galerijen geopend met multischermen. Het werk van de betrokken kunstenaars is ook te bekijken op de website www.50000beds.net.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home