Platform21

Sunday, May 06, 2007

Extra partners voor Amperdans

Volgend jaar wordt in Antwerpen de derde editie van Amperdans georganiseerd. De twee vorige edities werden gedragen door de werkplaats WP Zimmer en het kunstencentrum Monty, maar voor de aflevering van volgend jaar kan ook beroep gedaan worden op vier extra partners. Daardoor zal het project in de toekomst ook twee weken duren in plaats van enkele dagen.


Naast de oorspronkelijke initiatiefnemers wordt Amperdans nu ook ondersteund door het internationaal kunstencentrum De Singel, het Ballet van Vlaanderen, het cultuurcentrum van Berchem en het nieuwe labo van Troubleyn (Jan Fabre). Het evenement zal een platform vormen waar elk van de partners binnen zijn eigen werking een aanbod samenstelt. De programmering wordt wel gegroepeerd binnen een afgelijnde periode.


Daarbij wordt er voorzien in een gemeenschappelijke communicatie, een colloquium en een nevenprogramma. Dat moet van Amperdans een coherent ogend geheel maken. Bovendien willen de organisatoren ook kansen bieden aan choreografen die anders moeilijker aan bod zouden komen. De Antwerpse cultuurschepen Philip Heylen zegt daarbij de dans in Antwerpen een stevige basis te willen bezorgen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home