Platform21

Sunday, May 06, 2007

Scroobius Pip nieuwe Britse muziekhype

In Groot-Brittannië heerst er weer een muzikale hype rond de single ‘Thou shalt always kill’ van het Londense duo Dan le Sac vs Scroobius Pip. Het nummer wordt grijsgedraaid op de radio. Met hun hoge notering in de Britse hitlijsten is opnieuw een underdog via internet tot favoriet gebombardeerd, met alleen een downloadbare mp3-versie. Pas sinds half april is de single beperkt in de winkel te koop.


“Op de elektrobeats van producer Dan le Sac brengt rapper Scroobius Pip een manifest voor een betere wereld en roept op niet blindelings elke door de commercie voorgeschreven hype te volgen maar zelf de richting te bepalen in het leven,” schrijft De Volkskrant. “Scroobius Pip ageert tegen de verafgoding van grote popbands als Arctic Monkeys. Het is ironisch dat juist een duo dat oproept tegen hypes en verafgoding, zich zelf nu in het midden van zo’n hype bevindt.”


Het nummer wordt volgens De Volkskrant ongeveer 5.000 keer per dag op MySpace geluisterd en hun video op YouTube is sinds half maart bijna 400.000 keer bekeken. Verder stonden ze hoog in de Britse Top 40 en zijn bij BBC Radio 1 onlangs tot single of the week gekozen. In juni staan ze op het Britse popfestival van Glastonbury. Een maand later spelen ze op London Calling Goes 5 Days Off in Amsterdam.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home