Platform21

Sunday, May 06, 2007

Israël dreigt met terugtrekking uit Eurovisiesongfestival

Israël denkt erover dit jaar toch niet mee te doen aan het Eurovisiesongfestival. De band Teapacks voelt zich immers zwaar tegengewerkt door de Finse organisatie. De groepsleden denken er daarom ernstig aan om zich terug te trekken met hun politiek getinte nummer ‘Push The Button’. Frontman en zanger Kobi Oz had het daarbij over een discriminatie. Israël zou zich moeten plaatsen via een halve finale.


“De regisseur en de crew negeerden al onze opmerkingen,” merkte Kobi Oz. “Ze hebben er alles aan gedaan het zo saai mogelijk te maken door slechts één camera te gebruiken en met een saaie achtergrond te werken. Discriminatie is het.” Nadien corrigeerde Oz zichzelf en voerde aan dat het hier discriminatie was over de muziek die Teapacks maakte, maar niet over het feit dat de groep uit Israël komt.


Over het nummer was vooraf nogal wat te doen omdat het zou zinspelen op de Iraanse president Ahmadinejad en de nucleaire aspiraties van Iran. De groep zou de resultaten van de eerste generale repetitie afwachten om een beslissing te nemen over zijn deelname. Israël staat in de halve finale van het songfestival, waar ze zich moeten proberen te plaatsen voor de finale.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home