Platform21

Sunday, April 29, 2007

Kaleidoscoop presenteert 'Liedjes vol Ellende'

Op vrijdag 4 mei wordt in het kunstencentrum Kaleidoscoop in Mortsel een dubbelconcert aangeboden van de duo’s Boogaerts & Jansen en Martine de Kok & Maarten Westra Hoekzema. Onder de titel ‘Liedjes Vol Ellende – Een Vrolijk Lenteconcert’ brengen zij Nederlandstalige liedjes van zichzelf en hun helden. Later op het jaar hopen ze met het programma langs andere Vlaamse cultuurhuizen te reizen.


De twee duo’s kwamen elkaar toevallig tegen. “Wij hadden een optreden in de gevangenis van Dendermonde op het programma staan,” vertellen Martin Jansen en Koen Boogaerts. “Daarvoor hadden we echter een zangeres nodig en zo kwamen we bij Martine de Kok terecht. Die samenwerking verliep zo vlot dat we erover begonnen te denken om beide programma’s te combineren en daarmee naar kunstencentra en dergelijke te trekken.”


Beide duo’s brengen in Kaleidoscoop hun eigen programma, maar ze blijken daarbij op dezelfde golflengte te zitten. “We brengen allevier Nederlandstalig chanson, maar in Kaleidoscoop zullen we ook een aantal eigen nummers brengen,” aldus het dubbele duo. “We brengen vooral muziek die heel toegankelijk is en een heel breed publiek moet kunnen aanspreken.”


Martin Jansen en Koen Boogaerts zijn al verscheidene jaren actief in de podiumwereld. Martin Jansen heeft onder meer heel wat ervaring als sessiemuzikant, terwijl Koen Boogaerts vooral op theatervlak actief is geweest. Samen maakten ze echter onder meer hun opwachting op het Antwerpse kunstenfestival Zuiderzinnen en bouwden een programma uit voor kleine zalen en cultuurcafé’s.


Martine de Kok en Maarten Westra Hoekzema studeerden aan de Studio Herman Teirlinck en leerden elkaar kennen tijdens de lessen accordeon. Sindsdien treden ze ook geregeld samen op, al hebben ze elk ook afzonderlijke muzikale projecten. Maarten Westra Hoekzema heeft een eigen band en nam onder meer de single ‘Wij worden Bohémien’ op met Ludo Mariman, terwijl Martine de Kok onder meer haar eigen solovoorstelling ‘Konijn met Pruimen’ op de planken bracht.


De twee duo’s zullen in Kaleidoscoop elkaar voortdurend afwisselen, waardoor het dubbelconcert één groot geheel wordt. Boogaerts & Jansen brengen daarbij onder meer ook Nederlandstalige poëzie die door henzelf op muziek is gezet. Het kwartet zal echter ook samen enkele nummers brengen. Meer informatie over ‘Liedjes vol Ellende – Een Vrolijk Lenteconcert’ kan gevonden worden op de website www.kaleidos.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home