Platform21

Sunday, April 29, 2007

Videokunst in Beursschouwburg

In de Beursschouwburg in Brussel opent op donderdag 3 mei om 19 uur een tentoonstelling van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK). Onder de titel ‘Whatever video may be, visual artists have given the medium its dignity’ selecteerde Hans Martens vijf internationale videokunstenaars. De selectie weerspiegelt een staalkaart van de kunstenaars die momenteel of recent aan het HISK met het medium video werken.


Het Hoger Instituut voor Schone Kunsten organiseert in Vlaanderen een posthogeschoolopleiding in de audio-visuele en beeldende kunst. Een vijfentwintigtal jonge beeldende kunstenaars uit binnen- en buitenland krijgen er een atelier. In een professioneel klimaat ontwikkelen ze gedurende twee jaar zelfstandig hun werk en krijgen ze deskundige stimulansen en adviserende begeleiding.


Voor de presentatie in de Beursschouwburg selecteerde Hans Martens, artistiek directeur van het HISK, vijf kunstenaars. “Elk van hen eigent zich het medium video toe op een unieke manier,” aldus de directeur. “Het parcours is als een staalkaart waarin de grote diversiteit weerspiegeld wordt, die deze jonge generatie kunstenaars tekent. Wat hen bindt is hun traject in het HISK en vooral de kwaliteit van hun werk waarmee ze zich onderscheiden op tal van internationale platforms.”


De betrokken kunstenaars zijn de Nederlander Krist Gruijthuysen, de Canadese Allison Hrabluik, de Tsjechische Barbora Klimova, de Duitser Max Sudhues en de Belg Nicolas Provost. Meer informatie kan verkregen worden op de websites www.hisk.edu en www.beursschouwburg.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home