Platform21

Sunday, April 22, 2007

Rubensroodroute wil 100.000 deelnemers lokken

Naar aanleiding van de lancering van het boek ‘Rubensrood’ van auteur Staf Schoeters lanceert uitgeverij Triloga Editions de ‘Rudensroodroute’, een wandeling door de straten van Antwerpen langs locaties die een band hebben met de Antwerpse schilder of met de roman. Aan de wandeling is een zoektocht verbonden, waarvan de hoofdprijs bestaat uit een Rubensroute door Europa.



De Rubensroodroute wordt georganiseerd van 10 mei tot 30 november. Op een twintigtal locaties moeten de deelnemers een aantal vragen beantwoorden die verband houden met Rubens of het boek van Staf Schoeters. De deelnemers mogen vrij starten en eindigen naar eigen keuze. De hoofdprijs is een citytrip naar Londen, Parijs, Madrid, Florence en Berlijn, vijf steden waar werk van Rubens wordt getoond.


De hoofdprijs wordt in het najaar uitgereikt tijdens de Antwerpse Boekenbeurs. Deelnemen aan de Rubensroodroute kost vijf euro per persoon. Rond de wandeltocht zal een brochure worden gelanceerd op 575.000 exemplaren. De organisatoren rekenen op ongeveer 100.000 deelnemers. De vragen werden mee opgesteld door een delegatie van de officiële stadsgidsen van Antwerpen.


Ter gelegenheid van de voorstelling van de Rubensroodroute maakte de Antwerpse schepen van cultuur Philip Heylen bekend dat van het boek inmiddels meer dan 8.500 exemplaren zijn bekend. Er zal ook een afzonderlijke druk komen voor Nederland, waarbij extra promotie zal gevoerd worden voor de Rubensroodroute. Hij wees erop dat de Rembrandtroute in Amsterdam 250.000 deelnemers wist te lokken.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home