Platform21

Saturday, April 07, 2007

ErrorOne met dans, kunst en vormgeving

Het kunstproject ErrorOne organiseert tussen 21 en 29 april een evenement met hedendaagse dans in een choreografie van van Sidi Larbi Cherkaoui, beeldende kunst met Joris Martens en vormgeving door Dirk Engelen (B-architecten). Dit vijfde initiatief van ErrorOne heeft plaats in de woning van beeldend kunstenaar Joris Martens aan de Borsbeekstraat 56 in Borgerhout.


De woning van beeldend kunstenaar Joris Martens, is een huis-atelier dat in 2000 door B-architecten werd ontworpen op maat van de kunstenaar. “Het vertrouwelijke van een privé-woning is de context van een samenwerking tussen beeldend kunstenaar Joris Martens, choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui en architect Dirk Engelen,” aldus ErrorOne.

“In dit proces is Dirk Engelen ruimtelijk denker die de ideale omstandigheden schetst waarbinnen het werk van Larbi Cherkaoui en dat van Joris Martens elkaar ontmoeten,” wordt er opgemerkt. “Live dans-acts, vooraf opgenomen videobeelden en tekeningen worden wisselend als voorgrond of als achtergrond getoond in een totaalconcept. Dit evenement is dan ook een soort podiumervaring met vrije standpunten van de deelnemers en toeschouwers.”


Error One is een zwervend initiatief voor hedendaagse kunst en organiseert tentoonstellingsprojecten in alternatieve of verlaten panden, vooral in Antwerpen. Error One wil de wijde stedelijke omgeving van Antwerpen artistiek activeren. Error One wordt geadviseerd door Wilfried Huet (uitgever van Gagarin), Stella Lohaus (Stella Lohaus Gallery), Dirk Engelen (B-Architecten) en Isabel Devriendt (HISK).


Meer informatie is te verkrijgen op de website www.errorOne.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home