Platform21

Saturday, April 07, 2007

Berlijnse collectie in Rembrandthuis

Tot eind mei loopt in het Rembrandthuis in Amsterdam een tentoonstelling met tekeningen van Rembrandt uit het Kupferstichkabinett in Berlijn. De collectie uit de Duitse hoofdstad behoort tot de belangrijkste verzamelingen van tekeningen van de Hollandse schilder in de wereld.


“De collectie in het Kupferstichkabinett bevat louter meesterwerken, waaronder persoonlijke documenten als het met zilverstift getekende portret van Saskia, de jonge bruid van de kunstenaar,” aldus het Rembrandthuis. “Door de verscheidenheid aan onderwerpen en de grote afwisseling in functie en techniek biedt de collectie uit Berlijn een representatief beeld van Rembrandts tekenkunst”


Aan de tentoonstelling ging volgens het Rembrandthuis een grondig onderzoek naar de echtheid van de tekeningen vooraf. “De conservator van het Kupferstichkabinett, Holm Bevers, heeft dat onderzoek grotendeels verricht. Van de 130 bladen die vroeger als werk van Rembrandt werden beschouwd, kunnen er nu 55 definitief aan de meester worden toegeschreven,” wordt er opgemerkt.


Op de expositie zijn al die 55 tekeningen te zien, plus 25 bladen met werk van leerlingen, onder wie Carel Fabritius en Ferdinand Bol. Meer informatie is te verkrijgen op de website
www.rembrandthuis.nl.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home