Platform21

Sunday, April 01, 2007

Prijs ABN AMRO voor Luc Huyse

De Vlaamse auteur en professor Luc Huyse heeft de ABN AMRO Bank Prijs gekregen voor het beste Nederlandstalige non-fictieboek van het voorbije jaar. De jury loofde het boek ‘Alles gaat voorbij, behalve het verleden’ voor zijn originaliteit en unieke combinatie tussen geschiedenis en actualiteit. Ook werd de auteur geprezen voor de universele denkpistes die in het boek worden bewandeld.


Het is de eerste keer dat de ABN AMRO Bank Prijs wordt uigereikt. Luc Huyse kreeg een oorkonde en een cheque ter waarde van 12.500 euro. “Alles gaat voorbij, behalve het verleden’ wordt uitgegeven door Van Halewyck en geeft een overzicht van hoe afgerekend kan worden met een traumatisch verleden. Tezelfdertijd is het een pleidooi om het verleden altijd opnieuw op te roepen en het nooit te vergeten.


De publieksprijs van ABN AMRO Bank ging naar journalist Rudi Vranckx voor zijn boek ‘Geesten van het avondland’, dat uitgegeven wordt door Meulenhoff/Manteau. Vranckx haalde voor zijn boek over moslimterroristen het meeste stemmen op de website van ABN AMRO Bank. Hij kreeg een geldprijs van 2.500 euro.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home