Platform21

Sunday, April 01, 2007

Speeltijd in Atheneum Berchem

Tot 15 april loopt in het Koninklijk Atheneum Berchem de tentoonstelling ‘Speeltijd’, waarbij ter gelegenheid van de paasvakantie werk van elf international gereputeerde actuele kunstenaars wordt getoond in de klaslokalen. Elke kunstenaar krijgt een klaslokaal ter beschikking, waar hij een werk brengt rond de adolescentie.


“De tentoonstelling biedt een parcours door de gangen en klassen van het unieke modernistische gebouw waarin het atheneum gehuisvest is,” stippen de organisatoren aan. “Elke kunstenaar krijgt een klas ter beschikking waarin hij een werk installeert en in dialoog treedt met de beladen ruimte die het klaslokaal is. Zowel de school als de adolescentie vormen de achtergrond en het decor van dit tentoonstellingsproject, dat inspeelt op het begrip kwetsbaarheid.”


“Tijdens de middelbare schoolperiode - de zogenaamde speeltijd - ontwikkelt het kind zich tot volwassene, wat vaak gepaard gaat met onzekerheid en trauma,” wordt opgemerkt. “Het onderzoekende karakter van de jongvolwassene loopt parallel met de bevragende natuur van de kunstenaar. In sommige gevallen verwijst het getoonde werk letterlijk naar het gegeven van de adolescentie. In andere gevallen wordt algemener ingespeeld op het begrip kwetsbaarheid.”


De deelnemende kunstenaars zijn Philip Aguirre, Dirk Braeckman, David Claerbout, Cel Crabeels, Goele De Bruyn, Rineke Dijkstra, Kris Fierens, Charles Fréger, Karin Hanssen, Marc Steculorum en Luc Tuymans. De tentoonstelling heeft plaats in het Koninklijk Atheneum aan de Uitbreidingsstraat 246 in Berchem. Meer informatie is te verkrijgen op de website www.kab-blijft.org/speeltijd.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home