Platform21

Saturday, March 24, 2007

Tim Burton krijgt Gouden Leeuw Venetië

Op het Filmfestival van Venetië zal de Amerikaanse filmregisseur Tim Burton dit jaar een Gouden Leeuw krijgen voor zijn hele oeuvre. Bij die gelegenheid wordt op 5 september in het Palazzo del Cinema een speciale Tim Burton-dag georganiseerd, waarbij de onderscheiding aan de regisseur zal uitgereikt worden.


De 48-jarige Burton heeft volgens de organisatoren in tal van films bewezen dat hij verrassend veelzijdig is. Festivaldirecteur Marco Müller noemt hem één van de moedigste, meest visionaire en innovatieve cineasten van Amerika. Burton brak in 1988 door met de film 'Beetle Juice' met Alec Baldwin en Geena Davis in de hoofdrollen en de jonge Winona Ryder. De film won een oscar.


Burton scoorde nadien nog hits met onder meer 'Edward Scissorhands', 'Sleepy Hollow', 'Batman' en 'Batman Returns', 'Planet of the Apes' en 'Charlie and the Chocolate Factory'. Hij maakte ook de animatiefilms 'The Nightmare Before Christmas' en 'Corpse Bride'. Het filmfestival van Venetië vindt plaats van 29 augustus tot 8 september.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home