Platform21

Saturday, March 24, 2007

Van Stadsvisioenen tot Culturele Hoofdstad

Mechelen organiseert in 2009 het culturele festival Stadsvisioenen. Daarmee wil de stad het succes overdoen van 'Stad in Vrouwenhanden', dat twee jaar geleden werd georganiseerd. 'Stadsvisioenen moet het eerste luik worden van een heuse evenemententrilogie en moet de kandidatuur van Mechelen als 'Culturele Hoofdstad van Europa 2015' kracht bijzetten.


'Stadsvisioenen' speelt in op de 450ste verjaardag van het aartsbisdom Mechelen, maar wil een grotere uitstraling hebben dan het louter religieuze. Van 21 maart tot en met 21 juni zullen er rond 'Stadsvisioenen' dat jaar diverse culturele projecten worden uitgewerkt. Bovendien wil de stad volgens schepen van cultuur Frank Nobels ook in dialoog treden met de moslimgemeenschap en met hen samenwerken aan een kleurig stadsbeeld.


In 2012 wil Mechelen een vervolg breien op 'Stadsvisioenen', om vervolgens nog eens drie jaar later Culturele Hoofdstad te kunnen worden. Toch is dit laatste volgens de organisatoren geen doel op zich. Het cultuurproject moet vooral het imago van Mechelen oppoetsen en de Mechelaar nog meer van zijn stad laten houden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home