Platform21

Saturday, March 24, 2007

Fotografiecircuit Vlaanderen zoekt kunstenaars

Het Fotografiecircuit Vlaanderen is volop bezig met de voorbereiding van zijn nieuwe seizoen. Het initiatief wil traditiegetrouw vooral het werk promoten van jonge fotografen of fotografen die nog niet zoveel kansen kregen om tentoon te stellen. Voor het nieuwe seizoen wordt op dit ogenblik volop gezocht naar fotografen die aan het project willen meewerken.


"Het fotografiecircuit bestaat uit een reeks individuele tentoonstellingen, die telkens in het Elcker-ik Centrum in Antwerpen starten en daar een circuit van zestien Vlaamse culturele centra afleggen," licht organisator Jan Van Broeckhoven het initiatief toe. "Hierbij wordt enerzijds gemikt op een geïnteresseerd publiek en anderzijds op de toevallige bezoekers in de culturele centra."


In het fotografiecircuit kunnen de meest uiteenlopende stijlen en strekkingen aan bod komen. " Het circuit stelt zich niet exclusief op," benadrukt de organisator. "Geen enkele stroming of benaderingswijze wordt uitgesloten. Bij de programmering primeert de kwaliteit en de variatie." Het nieuwe seizoen loopt van oktober dit jaar tot september volgend jaar.


"We stellen binnenkort het nieuwe programma samen," aldus nog Jan Van Broeckhoven. "Wie er bij wil zijn dient een map met enkele werken op tentoonstellingsformaat en een curriculum vitae in te leveren voor 20 april 2007 . Dit materiaal dient afgegeven te worden - niet opgestuurd - in het Cultureel Ontmoetingscentrum Sint Andries aan de Sint Andriesplaats 24 in Antwerpen."


Daar kan men terecht op werkdagen - maar niet op maandag - tussen negen en zestien uur of na afspraak op tel. 03/260.80.50. De mappen dienen door de indieners terug afgehaald te worden voor 15 mei. Meer informatie is te verkrijgen bij coördinator Jan Van Broeckhoven, Braderijstraat 8, 2000 Antwerpen, tel. 0496/26.26.18, e-mail jan.van.broeckhoven@atv.be. (dw)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home