Platform21

Sunday, April 01, 2007

IKOB-tentoonstelling in Bozar

In het Paleis voor Schone Kunsten Bozar in Brussel wordt een selectie getoond uit de collectie van het Internationales Kunstzentrum Ostbelgien (IKOB). De tentoonstelling omvat werk van internationale kunstenaars, al blijft het accent op België liggen. De selectie gaat uit van een diversiteit aan technieken, van schilderkunst tot de nieuwe technologieën over de installaties.


Het museum voor hedendaagse kunst van de Duitstalige Gemeenschap van België, het IKOB, is gevestigd in een drukbezochte commerciële wijk te Eupen. Sinds een tiental jaar is het IKOB de vitrine voor hedendaagse kunst van de Duitstalige Gemeenschap. Het museum stelt sinds 2003 een verzameling samen waarvan de kern kunstwerken zijn uit de EU-regio.


“De collectie wordt samengesteld uit kunstenaars die eerder al in het IKOB hebben tentoongesteld,” aldus IKOB-directeur Francis Feidler. “Zij waarderen de energie en de deskundigheid waarmee de hedendaagse kunst wordt gepromoot. Het is een samenwerking die zich tussen ons en de kunstenaars ontspint. Wij onderhouden vele contacten om uitwisselingen en tentoonstellingen te organiseren.”


De verzameling telt nu meer dan 300 werken telt en wordt verondersteld te reizen in België en in het buitenland. De tentoonstelling loopt tot 27 mei in het Paleis voor Schone Kunsten aan de Ravensteinstraat 23 in Brussel. Meer informatie is te verkrijgen op de website www.bozar.be/activity.php?id=6975&.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home