Platform21

Sunday, April 01, 2007

Antwerpen hoopt op een beestige zomer

Deze zomer wordt rond het Koningin Astridplein het stadsfestival ‘O Dierbaar Antwerpen’op stapel gezet. In het Centraal Station, het Koningin Astridplein en de Zoo worden exposities, optredens, films en wandelingen georganiseerd over de band tussen Antwerpen en zijn dieren. De stationsbuurt moet immers de grote trekpleister van het toeristische seizoen.


Het festival ‘O dierbaar Antwerpen’ start op 5 mei en loopt tot eind december. In en rond het Centraal Station worden de negen reuzenolifanten van het voorbije Beaufort-festival in De Panne geplaatst. In de Antwerpse Zoo wordt een 19de eeuws rariteitenkabinet nagebouwd, zoals de dierentuin er ook in 1843 eentje opende. Het kabinet omvat dierenembryo's op sterk water, skeletten, opgezette beesten, dieren uit de diepvries voor wetenschappelijk onderzoek of gekke eieren.


Het gezelschap Mart!Hatentatief brengt opnieuw het theaterstuk ‘De Zoologie’ in de dierentuin. Het stuk was in 2002 en 2003 was tijdens de Zomer van Antwerpen ook al een groot succesnummer. Het Museum Plantin en Moretus, het Rockoxhuis en de Stadsbibliotheek organiseren tentoonstellingen over dieren.


In het Filmmuseum worden dierenfilms gedraaid, zoals ‘King Kong’ en ‘Jonathan Livingstone Seagull’. Daarnaast worden ook tekenfilms van Mickey Mouse en Bugs Bunny getoond. Er zijn ook een aantal stadswandelingen voorzien, met onder meer een stadssafari die op zoek gaat naar vogels in de stad.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home