Platform21

Saturday, April 07, 2007

Auschwitz sluit Russisch paviljoen

De directie van het museum Auschwitz heeft een Russische expositie afgewezen. Het museum kon zich niet verzoenen met het ontbreken van een tekst over de bezetting van een deel van Polen door de Russen. Zolang de tekst in de expositie niet wordt aangepast, blijft het Russische paviljoen in het voormalige concentratiekamp gesloten.


Verschillende landen hebben de jongste tijd hun expositie in het Auschwitz-museum vervangen. Ook het Russische paviljoen was aan vernieuwing toe. De vernieuwde expositie vermeldt echter bij een aantal slachtoffers uit voormalig Pools bezet gebied dat het gaat om Russische slachtoffers.


“De Russen hebben kaarten voorbereid waarop staat dat Russische gevangen uit bijvoorbeeld het plaatsje Lviv naar Auschwitz werden gestuurd. Het gaat hier om mensen uit gebieden die ten tijde van de tweede wereldoorlog Pools bezet gebied waren. Die mensen waren dus Polen,” benadrukte een woordvoerder van het museum. Zolang de tekst van de expositie niet wordt aangepast, blijft het Russische paviljoen in Auschwitz gesloten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home