Platform21

Friday, April 20, 2007

Stripbeurs in teken van de mode

De zevende strip-, cd-, dvd- en platenbeurs van de vereniging De Stripvrienden staat dit jaar in het teken van de mode. De organisatoren daagden een aantal modeafdelingen van scholen uit om kledingstukken te creëren rond strips. Op zondag 22 april showen onder meer de leerlingen van het Provinciaal Instituut St.-Godelieve hun creaties en kunnen stripfanaten al beginnen dromen van een Urbanus, Rode Ridder of Nero-look.


De zevende strip-, cd-, dvd- en platenbeurs van De Stripvrienden heeft plaats op zondag 22 april in de sportzaal Schijnpoort aan de Schijnpoortweg 55 in Antwerpen. Op 22 april gaat de 7de strip, cd, dvd en plantenbeurs door van 10 tot 17 uur in de Sportzaal Schijnpoort. Er zijn meer dan 120 standhouders. Er worden dit jaar ook ongeveer twaalfhonderd bezoekers verwacht op de beurs, die dit jaar in het teken staat van mode.


De Stripvrienden organiseert in dit kader een wedstrijd waaraan verschillende scholen deelnemen. Het is de bedoeling om kledingstukken, die geïnspireerd zijn op bekende striphelden, te ontwerpen en te showen. De leerlingen van het Provinciaal Instituut St.-Godelieve verleenden graag hun medewerking aan dit initiatief, samen met de St-Maartenbovenschool Beveren, Sint-Jozef Kontich en het Technisch Instituut Torhout.


Alle creaties zullen door de leerlingen zelf op zondag 22 april om 14 uur tijdens de beurs worden geshowd. De creaties van de modeontwerpers en de modeleerlingen zijn nadien te bezichtigen op zaterdag 28, zondag 29 april en dinsdag 1 mei van 13 uur tot 18 uur in het Cultuurcentrum Rix aan De Grijspeerstraat 86 in Deurne. Van 4 tot 14 mei zullen de ingediende creaties geveild worden via de website eBay.


De opbrengsten van de veiling gaan integraal naar de organisatie Make-a-Wish, die de hartewens wil vervullen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. De zevende stripbeurs gaat van start om 10 uur en sluit zijn deuren om 17 uur. Meer informatie is verkrijgbaar op de website www.stripsmeteenhart.org.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home