Platform21

Sunday, April 22, 2007

Straatlaweit maakt van ’t stad een podium

Het district Antwerpen organiseert ook dit jaar het evenement Straatlaweit. Daarbij dompelen zes buurtfestivals de stad dit voorjaar en deze zomer onder in een muzikaal bad. Van het Kiel tot op het Eilandje worden pleintjes ingepalmd voor podiumkunsten en muziek.Ze willen daarbij de Antwerpenaar trakteren op het beste talent van eigen bodem in een gezellig kader. De toegang is gratis.


De jonge organisatoren krijgen de steun van de cultuurantenne en de jeugddienst van het district Antwerpen. In ruil zorgen de organisatoren voor een buurtvriendelijke aanpak. Dit jaar breidt Straatlaweit uit met evenementen op het Kiel en Antwerpen-Noord. Op de podia van Straatlaweit staan niet de bekende artiesten die men op ieder zomerfestival ziet staan. Men ziet er aanstormend talent uit de Antwerpse regio dat het publiek graag wil overtuigen.


Straatlaweit is een project dat model staat voor het cultuur- en jeugdbeleid van het district omdat het voorrang geeft aan de initiatieven van de inwoners zelf. De cultuurantenne en de jeugddienst ondersteunen jonge organisatoren om hun creatieve plannen te realiseren. Dankzij de logistieke, financiële en praktische ondersteuning kunnen deze buurtinitiatieven op eigen benen staan.


Al deze initiatieven hebben de buurt als hun natuurlijke biotoop. De uren en de inplanting van het evenement zijn zo gekozen dat de overlast tot een minimum wordt herleid. De organisatoren worden aangemoedigd om herbruikbare drankbekers te gebruiken. Ze stellen op voorhand hun initiatief voor aan de buurtorganisaties en omwonenden, die ook de kans krijgen om zelf te participeren.


Straatlaweit 2007 start op woensdag 25 april met Ockxfest, een dj-festival in de studentenbuurt aan de Stadswaag. Op zondag 1 juli volgt Groove-Z op de Dageraadplaats. Op zaterdag 7 juli wordt op het Stuivenbergplein het muziekfestival Guerillaland georganiseerd. Op zaterdag 11 augustus volgt op de Boeienweide op Linkeroever het jongerenfestival Linkerwoofer, terwijl de volgende dag aan het Bonapartedok Bonapart-Bonzt wordt georganiseerd. Afgesloten wordt op zaterdag 15 september met het Kiels muziekfestival TeKielA in het Kielpark.


Meer informatie is verkrijgbaar op de website www.straatlaweit.be. (DW)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home