Platform21

Sunday, April 22, 2007

Kunstproject fleurt bejaardenhuis op

Sinds kort genieten de bewoners van het RVT St.-Bartholomeus in Merksem elke dag van kunst. Leerlingen van het Provinciaal Instituut Sint-Godelieve beschilderden de gangen van het rusthuis met eigen ontwerpen. Deze muurschilderingen werden vooraf besproken met de bewoners, want ook het contact tussen jong en oud is een belangrijk onderdeel van dit project ‘Kunstzinnig Oud’


Dit jaar schilderden de leerlingen van het vijfde en zesde jaar Publiciteitsgrafiek en het zevende jaar Publiciteit en Illustratie de gangen op de eerste verdieping van het verzorgingstehuis. Een twintigtal oude stadszichten op de muren fleuren, samen met een aantal citaten over de stad nu de gang op. Vorige editie werden op het gelijkvloers de portretten van de bejaarden kunstzinnig op de muren gezet.


“Door de aard van het project ontstond er een positieve sfeer binnen het RVT Sint-Bartholomeus,” aldus de initiatiefnemers. “Voor de leerlingen was het een boeiende ervaring en een kennismaking met een andere wereld. Voor de bejaarden werd het een hele gebeurtenis en een nieuwe ontmoeting tussen wijsheid, eigenheid en kunstzinnigheid.”


Zowel de directie van het Provinciaal Instituut Sint-Godelieve als het RVT Sint-Bartholomeus maken gewag van een geslaagd project. “We hopen alleszins dat dit project een inspiratiebron is voor andere scholen en rusthuizen,” voeren ze aan.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home