Platform21

Tuesday, April 24, 2007

Katie Lagast en Elke De Meester in Sint-Michiels Leuven

In het kader van de '12 Weken van Sint-Michiels' heeft in de Sint-Michielskerk in Leuven op woensdag 25 april een voorstelling plaats van de videokunstenares Katie Lagast. Diezelfde avond is er een optreden voorzien van accordeoniste Elke De Meester, zanger Joeri Cornille en het dansduo El Rumbo. De '12 Weken van Sint-Michiels lopen nog tot 24 juni en zijn een initiatief van de Kerkfabriek Sint-Michiels Leuven.


Vanaf woensdag 25 april om 20 uur is Katie Lagast in de Sint-Michielskerk in Leuven te gast met een video-installatie. Katie Lagast is een jonge kunstenares die zich bezig houdt met allerlei vormen van hedendaagse kunst. Momenteel exposeert ze in galerij Jan Colle in Gent en enkele weken geleden was ze te zien bij SIbES Rood in de O.L.V. ter Koorts in Leuven. De rode draad in haar werk in Sint-Michiel is de stad in al haar gedaantes. De video’s zijn te bekijken tot en met 6 mei.


Na het vertonen van de video-installatie volgt om 21 uur een optreden van accordeoniste Elke De Meester. Zij toont daarbij de veelzijdig van haar instrument, een Pigini type Bayan Sirius. Ze brengt klassieke muziek van Vivaldi, Rossini en Bach, afgewisseld met folk en tangoritmes van Astor Piazolla. De accordeoniste krijgt daarbij assistentie van zanger Joeri Cornille en het dansduo El Rumbo.


Tijdens de ’12 Weken van Sint-Michiels’ wordt de Leuvense kerk een brede groep van kunst- en cultuurliefhebbers. Het project verenigt kunstenaars uit de meest uiteenlopende disciplines. Beeldhouwkunst, keramiek, fotografie en videokunst, worden afgewisseld met grafisch werk, mixed media en schilderkunst. Ook de voorstellingen zijn zeer divers en gaan van koormuziek, hedendaagse dans en taiko (japanse drums) over poëzie, liederen en strijkensembles en diverse andere disciplines.


Meer informatie over de ’12 Weken van Sint-Michiel’ is terug te vinden op de website www.sint-michielskerk.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home