Platform21

Sunday, May 06, 2007

E-mail krijgt plek in museum

E-mails zijn het communicatie-instrument van vandaag en dus horen ze thuis in het archief. Dat stelt de British Library, die dan ook aangekondigd heeft dat ze miljoenen e-mails zal gaan opslaan. Daarmee wil de archiefinstelling een typisch hedendaagse communicatievorm, de elektronische post, bewaren voor toekomstige generaties. De verzamelde e-mails zullen door iedereen geconsulteerd kunnen worden.


De actie duurt de hele maand mei en richt zich tot alle Britten. Ze worden aangepord om memorabele of significante mails op te snorren over hun dagelijkse leven of hun interesses, en die door te sturen naar een speciaal daarvoor aangemaakt e-mailadres. “Nog nooit is geprobeerd om op deze schaal e-mails digitaal te archiveren,” aldus John Tuck, het hoofd van de Britse collecties van de bibliotheek.


“Het project Email Britain moet ons in staat stellen een enorm snapshot te maken van onze hedendaagse communicatie,” stipt Tuck nog aan. “Het zal the good, the bad, the ugly and the amusing zijn.” De mailtjes worden onderverdeeld in tien verschillende categorieën. Naast blunders en mails die het leven veranderden, gaat het daarbij om klachten, spam, liefde en romance, humor, alledaagse mails, nieuws, de directe omgeving en verhalen van elders.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home