Platform21

Sunday, May 13, 2007

Live Earth is te vrijblijvend

De concerten die de Amerikaanse milieugoeroe Al Gore op 7 juli wereldwijd houdt onder de naam Live Earth zijn volslagen zinloos. Dat zegt zanger Bob Geldof, organisator van de benefietconcerten Live Aid en Live 8. Geldof stelt dat iedereen zich immers allang bewust van het probleem van het broeikaseffect en Live Earth veel te vrijblijvend is en een einddoel mist.


Al Gore wil met de Live Earthconcerten aandacht vragen voor klimaatverandering. Op die dag treden 150 artiesten 24 uur lang op alle zeven continenten op. Geldof zegt dat een dergelijk evenement alleen maar zou kunnen georganiseerd worden als op het podium keiharde milieumaatregelen van de Amerikaanse presidentskandidaten, het Amerikaans Congres of grote bedrijven zouden aangekondigde kunnen worden. Maar die garanties zijn er niet.


Bob Geldof is ook niet gelukkig met de naamkeuze van het evenement. Geldof was de organisator van de benefietconcerten Live Aid en Live 8, waarmee hij geld verzamelde om de honger in Afrika te bestrijden en de druk op politieke wereldleiders probeerde op te voeren om meer tegen de armoede te doen. Volgens Geldof zorgt Live Earth voor verwarring en denken veel mensen dat ook dit een organisatie van Geldof is.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home