Platform21

Sunday, May 13, 2007

Met De Lijn naar Antwerpse musea

Voortaan kan de kunstliefhebber in Antwerpen met de Museumkaart van De Lijn gedurende 48 uur een bezoek brengen aan musea en monumentale kerken. De Museumkaart is een initiatief van de stad Antwerpen, De Lijn en het centrum voor kunstcommunicatie Prospekta. De kaart werd tijdens een tramrit door het Antwerpse centrum voorgesteld door Vlaams minister van mobilitbeit Kathleen Van Brempt en Antwerps cultuurschepen Philip Heylen.


De Museumkaart kost 20 euro en geeft gedurende 48 uur onbeperkt toegang tot de Antwerpse musea en kerken. Maar tegelijkertijd is de kaart ook een 48-urenpas voor de trams en bussen van De Lijn. Bij tijdelijke tentoonstellingen geeft de Museumkaart recht op kortingen. De kaart is te koop bij Toerisme Antwerpen en in de Lijnwinkels. Maar ze wordt ook aangeboden in de deelnemende musea en kerken.


Minister Kathleen Van Brempt wees er tijdens de voorstelling op dat De Lijn al zware inspanningen doet om optimaal in te spelen in het vrijetijdsgebeuren. Bus en trein worden steeds vaker gebruikt om te gaan winkelen, terwijl jongeren de nachtbussen nemen op uit te gaan. Met de Museumkaart mikt De Lijn nu op het cultuur- en toerismeverkeer. Volgens minister Van Brempt kan het openbaar vervoer op die manier het ideale alternatief in de stad worden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home