Platform21

Friday, June 08, 2007

Herman Selleslags in FotoMuseum


Tot 9 september loopt in het FotoMuseum Antwerpen een tentoonstelling met werk van de Antwerpse fotograaf Herman Selleslags. De tentoonstelling 'Archief 07' brengt daarbij een selectie van een tweehonderdtal werken uit het omvangrijke archief van Selleslags, die als freelance fotograaf voor diverse kranten en tijdschriften werkte en vooral bekendheid verwierf als huisfotograaf van het weekblad Humo.


De tentoonstelling toont dat de Antwerpse fotograaf thuis was in heel verschillende werelden. Naast foto's van rockgrootheden zoals Paul McCartney, Pete Townshend, Mick Jagger en The Ramones en bekende figuren zoals Gerard Reve, Jan Decleir en Julien Schoenaerts, omvat de tentoonstelling ook beeldopnames uit het gewone leven in de Antwerpse Seefhoek of de Brusselse Noordwijk.




Selleslags (69) heeft meer dan vijftig jaar fotografie achter de rug. De Antwerpse fotograaf stelde zelf de tentoonstelling samen. Daarbij zegt hij vooral voor het onderwerp gekozen te hebben, zonder een sterrenparade van beroemdheden te hebben willen maken. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek, waarbij nog een andere selectie uit het bijzonder uitgebreide van werk werd gemaakt.


Herman Selleslags, wiens vader eveneens fotograaf was, kreeg in 1991 de Staatsprijs voor Beeldende Kunst van de Vlaamse Gemeenschap. Zijn archief omvat honderdduizenden negatieven en contactafdrukken en uitvergrotingen. Naast Humo waren ook kranten en tijdschriften zoals onder meer Vrij Nederland, Knack, Die Zeit en de Volkskrant opdrachtgevers van de Antwerpse fotograaf.


Meer informatie over de tentoonstelling is te verkrijgen op de website www.fotomuseum.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home