Platform21

Saturday, May 26, 2007

Standup-comedy op cultuurdag provinciepersoneel

Het Antwerpse provinciebestuur organiseert al enkele jaren een sportdag voor het provinciepersoneel, maar daar komt voor het eerst nu ook een cultuurdag bij. Daarbij krijgen de deelnemers een breed programma aangeboden, met onder meer een literaire voorstelling van Stijn Vranken en standup-comedy met Raf Coppens, Nigel Williams en Bert Kruismans. Ook een aantal creatieve ambtenaren zullen het podium bestijgen.


Gedeputeerde Bart de Nijn, bevoegd voor personeel, zegt een grote voorstander te zijn van de cultuurdag. "Het personeel kiest nu om ofwel deel te nemen aan de sportdag ofwel aan de cultuurdag, waardoor de dienstverlening naar de burger op beide dagen gegarandeerd is,” voert hij aan. “Daarnaast is naast sport, cultuur ook een middel voor een gezonde geest. En samen lachen kan alleen maar de sfeer in onze diensten verhogen.”


In het nieuwe bestuursakkoord staat dat de deputatie zich zal inspannen om geschikte werkomstandigheden en een aangename werkplek te creëren voor de medewerkers van de provincie Antwerpen. De cultuurdag op 29 mei en de sportdag kaderen volgens Bart de Nijn zeker in dat beleid. “Het is immers belangrijk dat mensen zich goed voelen op het werk, daar worden zijzelf beter van én de dienstverlening.”


De cultuurdag vindt plaats op dinsdag 29 mei in en om de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Naast de literaire voorstelling van Stijn Vranken en stand-up comedy met Raf Coppens, Bert Kruismans en Nigel Williams, staan er ook kortfilms, een jazzconcert, een goochel-comedyact met Dennis Goossens en een stadswandeling rond sagen en legenden van Antwerpen op het programma.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home