Platform21

Saturday, June 09, 2007

Tuymans-taxi’s toeren door Antwerpen

In de kunstgalerij V-editie aan de Waalse Kaai in Antwerpen loopt nog tot 30 juni de tentoonstelling Antwerp-Tax van Luc Tuymans. De kunstenaar maakte acht portretten van taxichauffeurs van de betrokken maatschappij. Daarvan werden ook stickers gemaakt die op acht taxivoertuigen werden geplakt, waardoor het werk van de kunstenaar overal in de stad opgemerkt kan worden.




Luc Tuymans geeft toe dat hij een bijzondere relatie heeft met het taxileven. Het is volgens hem een uniek vervoermiddel dat hij naar eigen zeggen drie tot vier keer per dag neemt. De Antwerpse kunstenaar zegt ook ontzettend veel sympathie te koesteren voor taxichauffeurs. Met het project wil hij deze mensen, die anderen helpen en toch grotendeels anoniem blijven, een gezicht geven.


Hij koos voor zijn project telkens vier chauffeurs uit de dagploeg en de nachtploeg van het Antwerpse taxibedrijf. “De chauffeurs rijden zo in gezelschap van een collega en dat kan een schaduwfiguur zijn die ze nooit zien en die de wagen heeft gebruikt terwijl zij sliepen,” stipt galerij-houder Roger Vandaele aan. “Met dit werk sluit Tuymans opnieuw naadloos aan bij de polsslag van de stad, waar er al jaren een boeiend beeldend straatkunstleven bestaat.”

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home