Platform21

Saturday, June 09, 2007

Ornette Coleman op Jazz Middelheim

Na meer dan tien jaar is free jazz-legende Ornette Coleman (77) terug in België. Hij vormt één van de hoofdattracties van de affiche van de 26ste editie van Jazz Middelheim, dat van woensdag 15 tot en met zondag 19 augustus in het Antwerpse Park Den Brandt wordt georganiseerd. Daarnaast slaagden de organisatoren ook enkele andere grote namen, zoals Dianne Reeves, te strikken, naast Belgisch talent zoals Bert Joris en Jef Neve.


De nieuwe editie van Jazz Middelheim opent op woensdag 15 augustus met een 'Vrouwendag Moederdag', met Tineke Postma, Tania Maria en Myriam Alter de Amerikaanse jazzcoryfee Dianne Reeves als orgelpunt. Op donderdag 16 augustus spelen Le Monde de Kôta, Mâäk's Spirit & Misha Mengelberg en het Brussels Jazz Orchestra & Lee Konitz als afsluiter van de dag.


Vrijdag 17 augustus staat in het teken van Toots Thielemans met om 21 uur de Toots Birthday Party en verder Buscemi en de Brisky Big Band Op zaterdag 18 augustus spelen Nils Wogram, het Eric Legnini Trio, Dez Mona en de Matthew Herbert Big Band. Zondag wordt het festival afgesloten met het Jef Neve Trio, Nicolas Tys, het Bert Joris Quartet en het Ornette Coleman Quartet.


De Antwerpse schepen van cultuur Philip Heylen kondigde bij de voorstelling het programma aan dat hij de jazz actiever wil steunen. Muzikanten en organisatoren worden volgens hem tegenwoordig verplicht om soms wel erg breed te gaan om toch maar een groot publiek te kunnen bereiken. Daarom denkt hij aan initiatieven om de echte jazz beter in de kijker te zetten, eventueel door een jazzronde in de wijken tijdens het jaar dat er geen Jazz Middelheim plaatsvindt.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home