Platform21

Sunday, June 24, 2007

Will Tura centraal op Gulden Ontsporing

Brussel viert het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op 11 juli ook dit jaar met de Gulden Ontsporing, een feest in het hart van de hoofdstad. In de aanloop naar dat feest kan het publiek zich al opwarmen met Carrousel, een cultureel evenement dat van 29 juni tot en met 10 juli plaatsvindt. De organisatie van beide evenementen is in handen van Onthaal en Promotie Brussel (OPB).


De Gulden Ontsporing programmeert internationaal straattheater, muziek, stadsverkenningen en literaire ontmoetingen. Dit jaar is er ook een speciaal kinderprogramma. Tijdens het slotfeest op de Grote Markt staat Will Tura centraal. Hij zal samen met zijn gasten Toots Thielemans, Stijn Meuris (Monza), ReBorn, Marie Daulne (Zap Mama), Willy Willy en Udo voor een muzikaal spektakel zorgen.


Tijdens Carrousel presenteren culturele instellingen twee weken lang een gevarieerd programma met theater, muziek, tentoonstellingen en stadsverkenningen. Van 9 tot en met 11 juli wordt het Spanjeplein ingepalmd door Circus Rasposo, dat een poëtische circusshow brengt. Meer informatie over het totale programma van Carrousel en de Gulden Ontsporing kan teruggevonden worden op de website www.carrousel2007.be.


De Gulden Ontsporing zal door de commerciële zender VTM rechtstreeks worden uitgezonden. Vlaams minister van cultuur Bert Anciaux betaalt VTM daarvoor een bedrag van 25.000 euro. VRT kiest op 11 juli voor een eigen programma vanuit Antwerpen. Volgens Carl Decaluwé, mediaspialist van de CD&V, speelt Anciaux spelletjes achter de rug van minister van media Geert Bourgeois, die niet kan ingrijpen in de VRT-programmatie.


Decaluwé stelt dan ook voor om de Gulden Ontsporing op de evenementenlijst te plaatsen. Die evenementen moeten verplicht en gratis op het open televisienet worden uitgezonden. Het gaat vooral om grote sportevenementen, waarbij men wil vermijden dat betaalzenders deze activiteiten inpikken. Ook de Koningin Elisabethwedstrijd staat op de Vlaamse evenementenlijst.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home