Platform21

Sunday, June 24, 2007

Vorst mikt op intiemere concerten

Het concertcomplex Vorst Nationaal beschikt voortaan ook over een nieuwe, kleine zaal. Deze nieuwe zaal – de Vorst Club - is een aanvulling op de bestaande grote ruimte en wil vooral publiek aantrekken voor intiemere concerten. Door de nieuwe zaal wordt de programmering van Vorst Nationaal naar eigen zeggen aangevuld met concerten die anders geen plaats zouden vinden binnen het Brusselse concertcircuit.


Vorst Nationaal heeft een totale capaciteit van 8.000 toeschouwers. Brussel heeft volgens de uitbaters van het concertcomplex echter te kampen met een nijpend gebrek aan een concertzaal met middelgrote capaciteit. Die leemte zou nu moeten opgevuld zijn met Vorst Club, een zaal waar artiest en publiek dichter bij elkaar staan. Vorst Club biedt plaats aan 3.800 tot 4.500 aanwezigen.


Het de nieuwe zal wil Vorst Nationaal vooral muziekgenres en groepen programmeren die op dit ogenblik in het Brusselse geen plaats vonden. Daarbij wordt onder meer gedacht aan artiesten uit meer gespecialiseerde genres zoals jazz, blues of world, maar ook aan beginnende rockgroepen die een eerste stap naar het grote publiek wagen of gerenommeerde rocksterren die kiezen voor intimistische concerten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home