Platform21

Friday, August 03, 2007

Fiesta Boogaloo viert lustrum

Op zondag 5 augustus heeft op de Troonplaats in Antwerpen de vijfde editie van Fiesta Boogaloo plaats. Het festival presenteert dit jaar de sixtiesgroep The Gonks, de jazzformatie Backback en de Cubaanse latinogroep Contrabando. Het festival betekent meteen ook de vijfde verjaardag van café Boogaloo. Dankzij Antwerpen Autovrij is er op en rond het plein ook randanimatie voorzien.




“Toen we vijf jaar geleden met ons café begonnen, organiseerden we meteen ook een muziekoptreden,” vertellen Boogaloo-uitbaters Danny Van Loey en Roeland Verhaegen. “De bijval was onverwacht groot. Het volgende jaar presenteerden we drie groepen en dat concept is sindsdien ongewijzigd gebleven. Elk jaar brengen we ook dezelfde mengeling van populaire muziek, een iets moeilijker genre en latino-sound.”


Fiesta Boogaloo probeert vooral belovende groepen uit het Antwerpse op de affiche te brengen. Dat is ook dit jaar het geval. “Het is opmerkelijk dat we elke keer groepen op ons podium kregen die kort nadien hun doorbraak beleefden,” zeggen de organisatoren. “Denk maar aan The Internationals, Durango, Donkey Diesel of Alex Agnew en The O’Hara’s. Ook nu menen we het publiek kwaliteitsmuziek te kunnen aanbieden.”


Fiesta Boogaloo is voor de twee organisatoren vooral een manier om de klanten te bedanken en iets extra aan te bieden. “We financieren dit festival op onze eigen kosten, al krijgen we wel hulp van onze brouwer Klaveren Aas uit Beveren,” merken ze op. “Maar ook op de hulp van de locale politie mogen we elk jaar weer rekenen.” Ter gelegenheid van de vijfde editie van het festival hebben de organisatoren ook Boogaloo-t-shirts laten vervaardigen.


Danny Van Loey en Roeland Verhaegen hebben de Troonplaats tijdens de voorbije jaren gevoelig van karakter zien veranderen. “Toen we hier begonnen, was dit een dood plein,” stippen ze aan. “Maar het is nu veel levendiger geworden. Daar hebben wij met ons festival en de Boogaloo – een bruine kroeg met een zuiders accent – toch ook een beetje aan bijgedragen.”


Meer informatie

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home