Platform21

Friday, August 10, 2007

Laura Bush schrijft kinderboek

Laura Bush, de echtgenote van de Amerikaanse president George W. Bush, schrijft een kinderboek over een scholier met leesproblemen. Mede-auteur is haar dochter Jenna Bush. Het boek wordt volgens uitgeverij HarperCollins volgend jaar in de boekhandel verwacht. Het geïllustreerde boek, momenteel nog zonder titel, vertelt het verhaal van een jongetje dat niet graag leest, maar zich uiteindelijk toelegt op literatuur dankzij de aanmoedigingen van zijn meester.


De twee auteurs vonden naar eigen zeggen hun inspiratie in hun eigen ervaringen tijdens hun studies. De echtgenote van de Amerikaanse president was lerares in een publieke school in Texas, terwijl hun 25-jarige dochter Jenna school liep in Washington. "We weten dat hun ervaringen in het onderwijs een enorme inbreng kunnen zijn voor het project,” zegt Susan Katz, voorzitster en uitgeefster van kinderboeken bij HarperCollins.


Het werk zal gepubliceerd worden in het Engels en het Spaans. De opbrengst van de verkoop zal gaan naar ‘Teach for America’ en ‘The New Teacher Project’, twee leerplannen. Het eerste boek van Jenna Bush, ‘Ana's Story: A Journey of Hope’, over een alleenstaande 17-jarige moeder uit Panama die met hiv besmet is, wordt in september gereleased. Jenna haalde inspiratie voor het boek uit eigen ervaringen. Ze heeft het afgelopen jaar voor Unicef gewerkt in Argentinië, Paraguay en Panama.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home