Platform21

Sunday, November 04, 2007

Eerste Rowling-boek zonder Harry Potter

Op 13 december wordt bij Sotheby’s in Londen een exemplaar van het boek ‘'The tales of Beedle the Bard' van auteur J.K. Rowling geveild. Het is het eerste boek van Rowling waarin er geen sprake is van Harry Potter, maar het gaat ook hier om een sprookje uit een magische wereld. Het boek verschijnt in een oplage van slechts zeven exemplaren. Eén exemplaar zal worden geveild voor het goede doel.


Het boek bevat vijf sprookjes en is ingebonden in leder. ‘The tales of Beedle the Bard’ werden door Rowling met de hand geschreven en geïllustreerd. De veiling van het ene exemplaar vindt op 13 december plaats in Sotheby's, Londen en wordt ingezet op 43.000 euro. Sotheby's verwacht meer dan 100.000 dollar te vangen. De opbrengst gaat naar organsatie The Children's Voice, die in 2005 door Rowling werd opgericht.


De zes andere werden door Rowling zelf weggegeven aan mensen die veel voor haar betekenen. Fans lieten echter al weten ontgoocheld te zijn omdat het boek niet in de winkel komt. Op het internet werden vele fora al gevuld met verontwaardigde reacties. Rowling stelde haar fans gerust door te zeggen dat ze aan een ander sprookjesboek werkt, dat binnenkort zal verschijnen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home