Platform21

Friday, October 26, 2007

Vlaamse Opera heropent feestelijk

Half november van dit jaar zal de Vlaamse Opera aan de Frankrijklei in Antwerpen zijn deuren weer openen. Bezoekers kunnen zich aan een feestweekend boordevol activiteiten verwachten. Het zal dat weekend exact honderd jaar geleden zijn dat de Opera voor het eerst zijn deuren opende. Het gebouw was sinds enkele jaren gesloten voor renovatie, de eerste keer sinds de bouw in 1907.

Het vernieuwde gebouw wordt midden november in ere hesteld. Het publiek kan genieten van een groots openingsconcert van het Symfonisch orkest en koor en kinderkoor van de Vlaamse Opera, onder leiding van Ivan Törzs. Voorts staat er een ‘Sing Along’ op het programma, Kurt Bikkenbergs leert het publiek een stukje uit de opera ‘Carmen’ aan. Zondag is het kinderdag, met tal van workshops en initiaties, ’s avonds wordt het weekend afgesloten met een voorstelling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Gans het weekend zijn er rondleidingen door het gerenoveerde gebouw.

Het hele weekend is gratis mee te maken, de Opera werkt uit praktische redenen echter wel met tickets. Deze zijn te verkrijgen op zaterdag 3 november aan de ticketbalie en het weekend zelf. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home