Platform21

Sunday, October 07, 2007

Rossini in Antwerpse Sint Andrieskerk

Op zaterdag 13 oktober 2007 om 20 uur heeft het zestiende jaarconcert van de vereniging Sint-Andries 2000 plaats. De opbrengst van het evenement zal worden besteed aan het onderhoud en de restauratie van deze momumentale Sint-Andrieskerk. Op het programma van de avond staat de zeer bekende ‘Petite Missa Solennelle’ van de Italiaanse componist Gioachine Rossini.


De Italiaanse componist schreef het werk in de jaren dertig van de achttiende eeuw. De titelkeuze van zijn werk was eigenlijk een kleine frats van Rossini zelf, meer bepaald het beginwoord. Het gaat hier inderdaad niet om een kleine mis in de gebruikelijke betekenis, maar om een uitgebreide concertmis in een kleurenpallet met afwisseling van dynamische en bijna speelse delen met renaissance-getinte polyfonie.


De ‘Missa Solennelle’ moet in het historische kader van de gotische kerk tot zijn volle recht kunnen komen. De uitvoerders zijn het nog jonge vocaal emsemble Reflection, onder de leiding van Patrick Windmolders en Koen Vanderreydt aan de piano en Bart Rodeyns aan het harmonium. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de inkomkassa aan de prijs van 10 euro. De deuren gaan open om 19.30 uur. (Hugo J. Lücke)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home