Platform21

Saturday, September 29, 2007

Antwerps Orkesttornooi presenteert 44 ensembles

Van 7 oktober tot en met 25 november vindt voor de 59ste keer het Provinciaal Orkesttornooi plaats. Tijdens zeven concerten geven 44 symfonische orkesten, harmonies, fanfares, brassbands, big bands, percussie-ensembles, jeugdorkesten, een koperensemble, een kamerorkest, een accordeonensemble en zelfs een doedelzakorkest het beste van zichzelf. Iedereen die wenst kan gratis komen genieten van dit muzikaal talent van eigen bodem.


"De provincie Antwerpen wil met het Provinciaal Orkesttornooi niet-professionele orkesten ondersteunen en de kwaliteit van hun uitvoeringen verhogen," aldus Ludo Helsen, gedeputeerde voor cultuur. Een jury van deskundigen beoordeelt de concerten en op basis daarvan kunnen de deelnemende orkesten 4 jaar lang genieten van provinciale subsidies. Momenteel ondersteunt de provincie 168 amateursorkesten.


Enkel niet-professionele orkesten van minimum twaalf personen die op zijn minst twee jaar actief zijn, nemen deel aan het Provinciaal Orkesttornooi. Ze voeren elk een programma uit van ongeveer twintig minuten. Voor het tornooi 2007 schreven zich 44 orkesten in: symfonische orkesten, harmonies, fanfares, brassbands, big bands, percussie-ensembles, jeugdorkesten, een koperensemble, een kamerorkest, een accordeonensemble en zelfs een doedelzakorkest.


Alle concerten zijn gratis. Ze worden georganiseerd op diverse locaties in de provincie Antwerpen. De volgorde van optreden wordt bepaald door een loting. Meer informatie is verkrijgbaar op de website www.provant.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home